אחסון לטווח רחוק

אחסון ציוד לטווח ארוך

במצבים רבים בחיים אנחנו צריכים לאחסן ציוד וחפצים לטווח ארוך – רהיטים שלא מתאימים לדירה חדשה שעברנו אליה או שהילדים כבר גדולים בשבילם, מכשירי חשמל שהוחלפו בחדשים, צעצועים שמחכים לילד הבא, ספרי לימוד ישנים ועוד. בין אם אנחנו מאחסנים במחסן הביתי או בשטח מחסן ששכרנו, יש כמה דברים שכדאי לשים לב אליהם על מנת שהחפצים ישרדו את האחסון הממושך בצורה הטובה ביותר.
.

 

מכשירי חשמל תמיד רצוי לארוז בקופסא המקורית שלהם, אם שמרתם אותה. יש לנקות אותם היטב לפני האחסון. מקררים יש להפשיר לחלוטין.

במקרה של מכשירים שמופעלים על ידי בטריות, חובה להוציא את הבטריות מהמכשיר לפני האחסון, אחרת הן עלולות לדלוף ולגרום נזק בלתי הפיך למכשיר.

חומר העטיפה הטוב ביותר למכשירים וכלים שבירים הוא ניילון "פצפצים". כלי זכוכית וחרס יש לעטוף כל אחד בנפרד, ולא רצוי להשתמש בנייר עיתון כי הוא עלול ללכלך את הכלים.
לאחר מילוי ארגז האחסון, יש למלא את החלל הריק שבין הכלים בפתיתי קלקר או ניירות מגולגלים.
.

 

רהיטים כגון שידות וארונות יש לרוקן מחפצים לפני האחסון. תמיד רצוי לפרק את הרהיטים למרכיביהם ככל שניתן, ולעטוף את הרגליים שלהם. את הברגים והמחברים כדאי לשים בשקית פלסטיק קטנה ולחבר לרהיט, על מנת שלא ילכו לאיבוד. רהיטי עץ רצוי לשמן לפני האחסון. זה נותן להם שכבת מגן ששומרת עליהם.

אין להשתמש בשקיות פלסטיק לעטיפת רהיטים ומוצרי טקסטיל (שמיכות, כלי מיטה, בגדים). זה עלול ליצור עליהם שכבה של עובש ולפגוע בצבע שלהם. מוצרי טקסטיל ניתן לשמור בשקיות בד.
.

 

ספרים יש לאחסן כשהם במצב שטוח ולא "עומד", שעלול לפגוע בהם.

אחרי שאחסנו את כל החפצים בצורה המיטבית, כיצד נמצא אותם כשנזדקק להם? רצוי להתכונן לכך מראש, להכין תרשים של המחסן או שטח האחסון ולציין בו את מיקום הארגזים ותכנם. על כל ארגז רצוי לציין את תכולתו (כלי מטבח, ספרים, שמיכות וכו'), ובמידה שיש יותר מארגז אחד עם תכולה דומה, אף למספר את הארגזים. כמובן, אל תשכחו לכתוב "שביר" על הארגזים הרלוונטיים!

עם קצת הקפדה על הכללים שנסקרו בכתבה, נוכל לשמור על החפצים שלנו לשנים רבות.

***

מוגש בחסות TDY שירותי שילוח בינלאומי בע"מ – מהחברות הוותיקות והמנוסות ביותר בישראל בתחום השילוח הבינלאומי.

שילוח בינלאומי

Similar Posts