ג'קוזי בחצר – עשה זאת בעצמך?
כשהנחתי לבעלי לשכנע אותי להסכים ולגור בקוטב הצפוני, ידעתי שזה יעלה לו ביוקר. ביום בהיר אחד הוצע לו רילוקיישן מפתה (אהמ) לצפון-צפון (צפון) קוויבק, היכן שמלבד אינדיאנים ושלג, אפשר למצוא גם דובים. סופרמרקט? תשכחו מזה. בתי קפה? יש במרפאה מכונה אוטומטית. הציביליזציה הקרובה ביותר חייכה אלינו מעבר ל-1000 ק"מ של כביש קפוא וכאחראית הווי ובידור ידעתי שמלבד אוכל, אנחנו חייבים למצוא דרך להעביר את הזמן.
ביום הולדתי, אי שם בינואר, חגגנו את הזדקנותי בעוד שנה בטבילה בג'קוזי תוצרת בית, מעשה ידיו להתפאר של בעלי שמאז נודע בציבור כבוב (הבנאי). אז איך עשינו את זה? אני לקחתי על כתפי את המשימה החשובה של פיקוח על העבודה, הכנת קפה וצילום התהליך. בעלי השאיר את ההגיון הבריא היכן שזורחת לפעמים השמש וניגש לעבודה של בניית ג'קוזי במו ידיו. התוצאות לפניכם.
לבניית ג'קוזי בחצר ביתכם תזדקקו לידע בנגרות וחשמלאות, סוף שבוע ללא הפרעות ולשבעת הפריטים הבאים:
1. משטחי עץ שעברו טיפול מיוחד בחומר דוחה מים. רק מי שבנה בעבר פרגולה או דק יודע כמה זה יקר.
2. משטחי קלקר מבודד
3. מסור, ברגים ומסמרים
4. יריעת פלסטיק ייעודית לתחתית של בריכה, אטומה למים
5. משולשים זוויתיים של מתכת, לחיזוק המבנה
6. גופי חימום גנובים מתנור אפיה
7. אי שפיות זמנית
בתמונה הבאה תראו את האוטו שלנו, סוחב קרשים וקלקר לאזור העבודה
כאן מצביע בעלי בגאווה על סיום השלב הראשון בבניית הג'קוזי – קופסה מעץ
שימו לב לחיזוקים שהרכיב הבחור על המבנה: מסגרת נוספת מעץ וזוויות ממתכת שימנעו, כך הסביר בעלי, מהאמבטיה להתנפח כמו חבית.
נעים מאוד, פטריק. ידיד של בעלי שבא לסייע בבניית הג'קוזי. ולא, ההבעה הסקפטית על פניו היא לא יציר דמיונכם. מאחורי פטריק תוכלו לראות את משטחי חומר הבידוד שקנינו לצורך העניין. הקלקר הותקן בצמוד לקירות העץ ומתחת ליריעת הפלסטיק.
כאן מחזיק פטריק ביריעת התחתית ומפגין בשנית את אמונו המלא ברעיון בניית הג'קוזי בכוחות עצמנו.
מעל יריעת הפלסטיק בנה אהובי האמיץ עוד שכבת עץ שתחזיק את הכל במקום. בתחתית יושב שרפרף, להנאת המתרחצים.
בתחילת דרכו של הג'קוזי, ישבו גופי החימום ברווח שבין היריעה לשכבת העץ החיצונית. עם הזמן הבחור השתכלל וקבע אותן בקרש שהניח מעל לשפת המים ואותו שלף החוצה בכל פעם שהסיט את המכסה. הידעתם שגופי חימום אינם מוליכים חשמל? בריות שפויות יותר לא שואלות את עצמן שאלות כאלו.
המכסה הגדול והכבד שתראו בכחול סתם את הגולל על הג'קוזי המאולתר שלנו בכל פעם שסיימנו להתרחץ.
ולהנאתכם הנה תמונות המוצר הגמור. הג'קוזי שלנו בחצר, סגור
והנה הג'קוזי פתוח ומוכן לפעולה
עם הזמן, נוספו פילטר ומשאבה לג'קוזי המאולתר שלנו, שניקו את המים באופן קבוע ודאגו לשמירה על טמפרטורה אחידה. מהאינטרנט דאגנו להזמין טבליות כחולות של ברום וכלור, לשמירה על ההגיינה.
כאן תוכלו לראות קומץ חבר'ה אמיצים המתענגים על טבילה בג'קוזי שלנו. בחורף.
בקיץ, התרחצנו להנאת הילדים.
מהרפתקאה זו למדתי שג'קוזי בחצר הוא אחלה דרך להנות מהחיים. אין מרגיעה כמו טבילה לילית מאוחרת, כשהילדים ישנים ואין ילד שיתנגד לקפוץ לג'קוזי, ולא משנה מה אומר השעון. רחצה בג'קוזי תשמח ילדים קטנים ובחורים גדולים והוא יחמם לכם את החורף או יקרר לכם את חום הקיץ.
ובאשר לבניית ג'קוזי בכוחות עצמכם, דברו עם בוב. אני הפסקתי להקשיב מהרגע שהבנתי מאין הגיעו גופי החימום.
רחצה נעימה!
***
המאמר מוגש בחסות הוט ספרינג: מערכות ספא מהחברות המובילות בעולם.