התקשרות עם חברת מיחזור – המציאות מחייבת
על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה, עשרות מיליוני טונות של פסולת תעשייתית מיוצרים בכל שנה בישראל, כשחלק ניכר ממנה עשוי מחומרים דוגמת מתכת אשר גורמים לזיהום חמור של כדור הארץ. מסיבה זו החליטה המדינה על חוק מיחזור פסולת אלקטרוניקה אשר קובע כי לא ניתן להשליך פסולת מהסוג הזה לכל מקום, במטרה לצמצם את כמותה ולמנוע את הטמנתה. כיצד תוכלו לשמור על החוק ולא להסתכן בקנסות ואישומים פליליים? באמצעות התקשרות עם חברת מיחזור, כמובן.
לא מיחזרתם? שילמתם!
כאמור, כאשר מדברים על מיחזור פסולת של חברות, מפעלים ועסקים, חשיבות העניין גבוהה במיוחד. פסולת מקטגוריות כגון רכיבי אלקטרוניקה, מחשבים, כבלים ומוצרי חשמל, פוגעת בצורה חמורה בכדור הארץ, בשל זליגת החומרים הללו לאדמה ומי התהום שלנו, כאשר הם מושלכים לאתרי הטמנה רגילים. הדרך לדאוג לכך שכל הפסולת שאתם מייצרים אכן תמוחזר עוברת דרך התקשרות עם חברה אשר מורשית לעסוק בתחום המיחזור מטעם המשרד להגנת הסביבה. לא עשיתם כך? אל תתפלאו אם תחטפו קנס גבוה וכואב במיוחד ואף אישום פלילי חמור.
כיצד פועלת חברת המיחזור?
בעולמן של חברות המיחזור קיימים שני נתיבים – נתיב המיחזור ונתיב ההטמנה. חלק מהפסולת אשר תספקו להן תמצא את דרכה למרכזי מיחזור לשימוש חוזר, בעוד חלק אחר ממנה יגיע בסופו של דבר לאתרי הטמנה מוסדרים הפזורים ברחבי הארץ. ההחלטה מה לנתב לאן תתבצע לאחר מיון קפדני של כל הפסולת. תוכלו להתקשר עם חברת המיחזור באופן קבוע, במידה ואתם מייצרים פסולת אלקטרונית בכמויות גבוהות, אך גם אם מדובר בצורך חד פעמי (למשל, סגירה של מפעל, מעבר למקום אחר, חידוש ציוד טכנולוגי וכו').
כאשר מדובר בשירות קבוע, החברה תדאג לצייד את העסק שלכם בפחים ייעודיים בהם העובדים שלכם יידרשו לזרוק את כל הפסולת ותגיע לפנות אותה באופן שוטף. אם מדובר בהתקשרות חד פעמית, אנשי המקצוע של אותה חברה יגיעו עד אליכם (או לנקודת איסוף, על פי רצונכם) וידאגו לפנות את הפסולת למרכזי מיחזור ואתרי הטמנה, מבלי שתצטרכו להתאמץ כלל וכלל.
זה אפילו לא יעלה לכם כסף
ההתקשרות עם חברת מיחזור גם לא אמורה לעלות לכם כסף, כשבמקרים מסויימים, ייתכן והחברה הממחזרת אפילו תשלם לכם! לא, זו לא טעות. אם הפסולת האלקטרונית שתספקו לה תהיה בעלת ערך כלשהו ובכמות גדולה, חברת המיחזור תרכוש אותה מכם. למעשה הרווח שלכם כפול – גם תימנעו מתשלום קנסות כבדים וגם תרוויחו כסף מהפסולת שאתם מייצרים. לכל הפחות, זה יוריד לכם מהראש את כל ההתעסקות בעניין.